• Код товару:
    16979
  • Доступно:
    В наличии
  • Переглянули:
    8417 разів
  • Купили:
    48 шт.

2 096грн
В наличии

Опис

Базова комплектація: показники температури, тиску і вологості, а також PM2.5 і PM10 та автоматична термокомпенсація при відносній вологості більше 70%
В базову комплектацію  можна додати додаткові сенсори - не більше чотирьох сенсорів з списку: CH2O, CO2, O3, SO2, H2S, DG
В будь-яку комплектацію також можна додати сенсор радіаційного фону (RAD) та сенсор газів (CO NO2 NH3) 
Кронштейн можна добавити до будь-якої комплектації
Наприклад, якщо ви хочете обрати максимальну комплектацію, то це буде Базова + будь-які чотири сенсори з CH2O, CO2, O3, SO2, H2S, DG + два сенсори RAD + CO NO2 NH3 або один з них + Кронштейн.
Станція моніторингу якості повітря Air Fresh Max - це пристрій, який дозволяє здійснювати контроль та реєстрацію стану повітря навколишнього середовища, а саме показники температури, вологості та концентрації пилу PM2.5 і PM10 в режимі реального часу. Модуль є економічно ефективним інструментом, що задовольняє потреби всіх зацікавлених в підтримці належного рівня навколишнього середовища. Для оптимальнішого виміру показників можна встановлювати на кронштейні.  Показник PM2.5 відображає концентрацію твердих частинок діаметром до 2.5 мікрометра. Показник PM10 відображає концентрацію твердих частинок діаметром до 10 мікрометрів.




Функціональні можливості пристрою дозволять не тільки отримувати оперативні дані про якість атмосферного повітря, а й накопичувати великі дані для оцінки і прогнозування індексів забруднення і ризиків для здоров'я населення, використовуючи для цього персональний кабінет на сайті eco-city.org.ua.

Нормальним рівнем концентрації в повітрі частинок PM2.5 вважається ≤ 25 мкг/м3, PM10 ≤ 50 мкг/м3. Тверді частинки діаметром 2.5 мікрометра настільки малі, що їх можна тільки побачити за допомогою мікроскопу. Вони без перешкод проникають глибоко в дихальні шляхи, минаючи захисні системи організму людини. Наше тіло просто не призначене для блокування PM 2.5. Вони легші ніж PM10 і поглинаються організмом далі, завдаючи більшої шкоди нашому здоров’ю. Вони також залишаються в повітрі довше, а з вітром і переносяться далі ніж PM10. Більша частина утворюється внаслідок спалювання різних видів палива. Тверді частинки діаметром 10 мікрометрів не такі малі як PM2.5, проте в 30 разів менші ніж товщина людської волосини, це дозволяє легко потрапити у дихальні шляхи.

РМ10 стає подразником для астматиків та людей похилого віку. Вони подразнюють слизову оболонку очей та провокують сухість в горлі . Проте експерти в галузі охорони здоров’я менше стурбовані впливом PM10 на людину, оскільки захисні функції організму є досить ефективними. Крихітні волоски вздовж дихальних шляхів блокують частину PM10. Внаслідок кашлю та чхання наш організм виштовхує ці частинки разом із слизом. Крім того, частинки PM10 можуть від декілька хвилин до годин, а частинки PM2.5 можуть затримуватися протягом декількох днів або ж, в залежності від погоди, до тижнів. Як наслідок, навіть якщо рівні PM2.5 та PM10 постійно спостерігаються, експерти вважають, що PM2.5 є більш шкідливим.

Озон у верхніх шарах атмосфери дійсно захищає нас від згубного впливу ультрафіолетових променів, поглинаючи їх і значно знижуючи їх шкідливі властивості. Однак так званий приземний озон в нижніх шарах атмосфери дуже шкідливий, що й довели співробітники спеціалізованого дослідного центру Агентства з охорони навколишнього середовища США (U.S. Environmental Protection Agency - EPA). Висока окислювальна здатність озону і утворення у багатьох реакціях за його участі вільних радикалів кисню визначають його високу токсичність. Вплив озону на організм є загальнотоксичним, подразнювальним, канцерогенним і мутагенним, а також може призводити до передчасної смерті. Найбільш небезпечний вплив високих концентрацій озону в повітрі на органи дихання прямим подразненням. Згідно директиви 2002/3/ЕС поріг для населення складає не більше 180мкг/м3, впродовж 1 год. При перевищенні 240 мкг/м3 впродовж трьох годин в ЄС спрацьовує аларм для населення.

Чадний газ (монооксид вуглецю, СО) утворюється при неповному згорянні природного газу внаслідок недостатнього повітрообміну. Потрапляючи у кров, чадний газ сполучується з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень організмом. Таким чином людина гине від отруєння. Після однієї години перебування в приміщенні, у повітрі якого міститься лише 0,1% СО - людина непритомніє. При концентрації чадного газу у приміщенні на рівні 0,5% - смертельно небезпечне отруєння наступає вже за 20 хвилин. При вмісті 1% його у повітрі - через хвилину. Втрата свідомості супроводжується таким знесиленням, що людина навіть помітивши небезпеку не спроможна врятуватись. За більшого вмісту у повітрі монооксиду вуглецю час, за який можна смертельно отруїтися, значно скорочується.

Пари аміаку дуже шкідливі для здоров’я. Парами аміачних газів можна сильно отруїтися. При отруєнні в першу чергу страждають очі і слизові дихальних шляхів. При отруєнні високими концентраціями може бути летальний результат. Все шкідливості газу полягають у тому, що подразнення слизової оболонки дихальних шляхів запускає сильний напад кашлю; при збільшенні концентрації вражається нервова система — людина починає марити, її дії і слова стають неадекватними.

Оксиди азоту. Діоксид азоту NO2 – безбарвний отруйний газ, що не має запаху, дратівливо діє на органи дихання. Особливо небезпечні оксиди азоту в містах, де вони взаємодіють з вуглецями вихлопних газів, де утворюють фотохімічний туман - смог. Отруєний оксидами азоту повітря починає діяти з легкого кашлю. При підвищенні концентрації NO2, виникає сильний кашель, блювота, іноді головна біль. При контакті з вологою поверхнею слизистої оболонки оксиди азоту утворюють кислоти HNO3 і HNO2, які приводять до набряку легенів. 

Формальдегід (синоніми: формальдегід, мурашиний альдегід, метілальдегід; хімічна формула CH2O) в звичайних умовах являє собою безбарвний газ з різким запахом, добре розчинний в воді. Отримують цю речовину в промислових масштабах шляхом окислення метанолу. Досить давно відомі бактерицидні властивості цієї хімічної сполуки - всім знайомий формалін, застосовуваний в анатомії для консервації тканин і органів, є звичайним 40% -м водним розчином мурашиного альдегіду. Дубильні властивості зробили його незамінним складовим засобом для шкіряної і деревообробної промисловості. Крім того, він використовується при виробництві різних косметичних засобів, а також в харчовій промисловості (як добавка під кодом Е240). Найбільшу небезпеку становлять пари формальдегіду. Адже хронічне отруєння ними викликає такі симптоми: алергію, постійний кашель, подразнення очей, носа, горла і шкіри, напади астми, порушення сну, психічне збудження, тремтіння, схуднення, головні болі, розлад зору і координації.

Радіація викликає в організмі різні реакції і незворотні зміни, в тому числі може ушкоджувати генетичний апарат, що потенційно загрожує виникненням вроджених вад, онкологічних та інших хвороб у нащадків опромінених осіб. Під впливом радіації різко пригнічуються захисні сили організму, що зумовлено падінням числа лейкоцитів та їх здатності поглинати бактерії, що знаходяться в крові. Мікроорганізми, які «мирно» живуть в кишечнику здорових людей, під впливом випромінювання легко проникають в кров і там розмножуються до кількостей, які можуть викликати захворювання. Отже, опромінення знижує опірність організму інфекціям.

Показник СО2 відображає концентрацію СО2 в повітрі. Нормальним рівнем вважається 800-1000 ppm для приміщення і 400 ppm для вулиці. PPM - кількість часток на мільйон. Вже при концентрації в 800-1000 ppm люди відчувають слабкість і швидко втомлюються, а у людей з астматичними проблемами частішають напади. При цьому в великій кількості офісів і навчальних закладів (!) концентрації часто перевищують ці показники.

Діоксид сірки (SO2) - безбарвний газ з гострим запахом. У малих концентраціях діоксид сірки створює неприємний смак в роті, подразнює слизові оболонки очей і дихальних шляхів. Виділяється в атмосферу в основному в результаті роботи теплоелектростанцій (ТЕС) при спалюванні бурого вугілля і мазуту, і при отриманні багатьох металів з сірковмісних руд. При спалюванні вугілля чи нафти сірка в них окислюється, при цьому утворюються два з'єднання - діоксид сірки і триоксид сірки. При розчиненні у воді діоксид сірки утворює кислотні дощі, які пагубно впливають на рослини, закисляють грунт, збільшують кислотність озер. Навіть при середньому вмісті оксидів сірки в повітрі, що нерідко має місце в містах, рослини набувають жовтуватий відтінок. Захворювання дихальних шляхів, наприклад, бронхіти, частішають при підвищенні рівня оксидів сірки в повітрі. Вплив діоксиду сірки в концентраціях вище ГДК може викликати порушення функцій дихання і суттєве збільшення різних хвороб дихальних шляхів, відзначають також дію на слизові оболонки, запалення носоглотки, бронхіти, кашель, хрипоту і біль в горлі. Особливо висока чутливість до дії діоксиду сірки спостерігається у людей з хронічними порушеннями органів дихання, з астмою.

Сірководень (H2S) — це той газ, який найчастіше призводить до смерті від гною на фермах та вважається найбільш небезпечним. Він швидко розповсюджується по землі і замкнутих приміщеннях (наприклад, місцях зберігання гною). Цей газ викликає параліч нервових клітин носа, через що запах тухлих яєць приглушується вже через декілька вдохів. При транспортуванні стічних вод каналізаційними колекторами в водному середовищі (рідкій фазі) внаслідок спонтанних мікробіологічних процесів утворюються екологічно небезпечні газоподібні сполуки. Ці сполуки виділяються в атмосферу підсклепеневого простору, а потім через відкриті люки каналізаційних шахт та колодязів – в атмосферу міського середовища. Так сірководень попадає в атмосферу міста. Загазовані каналізаційні мережі часто є причиною нещасних випадків обслуговуючого персоналу каналізаційних мереж- отруєнням  сірководнем Н2S. Її можна розглядати як техногенну екосистему, яка включає три фази: рідку (транспортовані стічні води), газоподібну (атмосферу колектора) і тверду (бетон склепіння), та їх мікробіоценози. Моніторинг сірководню важливий у містах, адже міська каналізація - це реактор спонтанних хімічних і біологічних процесів.

Практичне застосування людського носа для розпізнавання ароматів суттєво обмежується тим фактом, що наш нюх суб’єктивний і легко втомлюється. Отже, існує значна потреба в інструменті, який може замінити нюх людини. Розробка електронних носових апаратів є активною сферою досліджень.  Eco City пропонує обладнати свої прилади модулем електронний ніс DG, в якому використовується електрохімічний газовий аналізатор, що визначає загальні запахи в концентраціях від 0 до 50PPM з кроком в 0.1PPM. Він має вбудований давач температури для термокомпенсації показників, це дає можливість нівелювати вплив температури на показники модуля. Рекомендуємо використовувати електронний ніс поблизу ферм, виробництв та в будь-яких місцях, які є джерелом сторонніх запахів задля моніторингу та управління якістю атмосферного повітря і комфорту перебування на вулиці

Цей та інші пристрої моніторингу якості повітря виготовляємо та тестуємо у власній майстерні. Термін виготовлення - в середньому 1 тиждень з моменту замовлення (виготовлення, тестування, калібрування). Після отримання, активувати та налаштувати пристрій можна, використавши мануал на сайті eco-city.org.ua. На даному сайті можна також побачити таблиці градації по шкідливості тих чи інших газів. Живлення станції відбувається від стандартного USB адаптера (5V 2A), який йде в комплекті з пристроєм. Довжина кабелю живлення - 5 метрів, при потребі опційно можемо зробити більшим.

Час підготовки станції в середньому 1 тиждень.

Коментарі 0

Ще не було коментарів.

прилад для вимірювання забруднення повітря, станція моніторингу якості повітря, датчик якості повітря, забруднення повітря онлайн, показники якості атмосферного повітря, системи моніторингу повітря

Як купити

Для покупки реєстрація не обов`язкова! Якщо хочете зробити замовлення, - просто добавте потрібні вам товари в корзину, вкажіть свої дані та натисніть кнопку "Оформити замовлення". Ми зв`яжемось з вами в найближчий час.

Оплата
- переказ на карту-ключ рахунку ПБ
- онлайн без комісії картою будь-якого банку (LiqPay)
- безготівковий переказ без ПДВ для юридичних осіб
- готівкою чи картою при доставці (тільки Новою Поштою при замовленні від 100 грн)
- готівкою або через термінал в нас в магазині

Доставка
- Нова Пошта
- Укрпошта (тільки при передоплаті)
- самовивіз (можете також викликати кур.єра Глово по Івано-Франківську)

Відправлення товару відбувається кожного робочого дня. В більшості випадків, ваше замовлення виїде в день заявки/оплати або на другий день. Замовлення самовивозом можна забрати в нашому магазині, після заявки зателефонуємо вам і скажемо, коли посилка з замовленням буде готова до видачі.

Гарантія та повернення
- повернення на протязі 14 днів, якщо товар не підійшов
- гарантія від 6 місяців на товари власного виготовлення